Om oss

NV Vent grundades av Nicholas Veloutsos med det huvudsakliga syftet att föra Energis effektiva ventilationslösningar till de skandinaviska folket. I samarbete med Edmonds, världsledande inom vind drivna och hybrid ventilationsprodukter har vi fört en rad produkter till Skandinavien som inte bara spara pengar, men kommer också att förbättra din i hemmiljö och alla med liten eller ingen påverkan på jordarter miljö.

Edmonds har forskat och tillverkat ventilationsprodukter i över 75 år. Under denna tid har de sålt sina australiska tillverkade produkter över hela världen, och byggt upp en omfattande mängd teknisk expertis, backas upp av sin egen och oberoende tester, att konkurrera ett privat företag runt om i världen. Nu äntligen med hjälp av NV Vent detta innovativt teknik finns här i Skandinavien. Här på WV Vent är vi stolta att föra dig den bästa tekniken med liten eller ingen inverkan på vår miljö, sparar pengar och vår planet.

Samarbetande Parners

Edmonds och CSR

Edmonds grundades av Neville Edmonds, en ung ingenjör 1934. Hans mål var att producera den så kallade S Rotor respirator design - ursprungligen uppfanns i Danmark - i Australien.
År 1981 köptes företaget av Norm McDonald, en industriell föredragande med en etablerad bakgrund som arbetar med ventilationsprodukter. Norm kom senare att uppfinna världsberömda vertikala blad Hurricane vent design. Genom ett samarbete med glasfiber verksamheten, Alsynite, varigenom Edmonds monteras på Whirlybird och Alsynite marknadsförs och säljs produkten blev Whirlybird ett känt namn och kategorin var fullt inrättades genom 1991.
År 1996 var Edmonds verksamheten majoriteten köpts av Cornelius Vanderstar, en amerikansk industriman av betydande tyngd.
År 2004 Edmonds "R & D team uppfann världens första riktiga hybrid roterande ventil. Denna uppfinning, och den allmänna finansiella resultat Edmonds, plus möjligheten att utveckla synergier mellan ventilation och isolering, uppmanas CSR att förvärva verksamheten i november 2005. Edmonds var helt integrerat i Bradford Isolering koncernen CSR i slutet av 2007.